Hogyan együtt?
Mindenképpen a szinergiákra építsünk! Hogyan? Együtt! Olyan embereket keressünk, ahol mi „véget érünk” ők ott „kezdődnek”, illetve fordítva. Jó az a tárgyalás, amikor valaki ereje teljében képvisel valami ügyet és látszik, hogy benne van a tűz meg a szenvedély…biztosan el fog fogyni a levegő, mert végeláthatatlanul, korlátlan ideig nyilván nem működik az energia. Amikor megtörténik ezen a ponton a „levegővétel”, akkor jó ha van mellettünk valaki, aki folytatja és lehet hogy őbenne nem a tűz meg a szenvedély meghatározó hanem a mértéktartás és a semleges nyugalom, de mégis a kettő együtt nem kioltja egymást az üzletben, hanem a sokszínűség révén erősíti a céljainkat.
hogyan együtt

Hogyan együtt? Természet – ember – technika… Kollaboráció!

A párhuzamosságokat kerüljük. Sokaknál látom, hogy „hűbelebalázs” módon belefognak dolgokba és a végeredmény meg nem a kívánatos szinten jön elő. A technológiát, illetve a folyamatoknak a szervezését arra használjuk, hogy az ember és a gép kollaborációjának a maximális eredménye valósuljon meg. Mindenkinek megvan a helye, de az arányok nagyon fontosak.

hogyan együtt

Miért a bevonás?
Itt a bevonás az részvételt jelent. Minden rendszerben értelmezhető. Nem érdemes ott megállni, hogy van egy saját értékteremtés, hanem érdemes bővíteni a spektrumot. Mind a kollégák, mind a szállítóink, mind a partnereink a kiterjesztett értékláncunknak lehetnek a részei…ha ezt mi ügyesen szervezzük és valóban bevonjuk őket a működésünkbe, illetve a keresztutaknál hozott döntéseinkbe. Nem beszélve arról, hogy a kapcsolati háló többszörösére növekedhet.
hogyan együtt
…és végül az alapállásról:
Vállalkozó (főnév): általában az a személy, aki valamely feladatra, munkára vállalkozik.
Nézzük kicsit a cselekvés oldalról:
Vállalkozik (ige): vállalja valamely többé-kevésbé nehéz, kockázatos v. komoly megfontolást kívánó feladat, munka elvégzését, lebonyolítását, valamely szerep betöltését; elszánja, eltökéli magát valamire.
Amit hiányolok: innovatív, újító, példát teremt és mutat, következetes, szuggesztív, hiteles
A vállalkozás a vállalkozóhoz kötődik, a vállalat a folyamataihoz! Mindig van választás!

üzleti mentor